Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Terugblik Pensioenseminar 2021

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 31 maart 2021

Pensioen seminar

Op 23 maart was het jaarlijkse pensioenseminar van DNB, online met ruim 450 deelnemers. Thema: het nieuwe pensioenstelsel.

Tijdens een plenaire kick-off lichtte Toezichtdirecteur Else Bos toe dat het de verantwoordelijkheid van fondsbesturen is om invulling te geven aan een evenwichtige transitie en dat DNB hierbij toeziet op een adequaat besluitvormingsproces. Ook benadrukte zij dat nettoprofijt nul hierbij geen vereiste is. Divisiedirecteur Cindy van Oorschot bracht in dat wanneer de operationele risicobeheersing op orde is, nu het momentum is datakwaliteit inhoudelijk op orde te brengen en de transitie vooral kansen biedt om de huidige complexiteit van de administratieve uitvoering terug te brengen. Jan Berndsen (AFM) ging verder in op de rol van communicatie met de deelnemer en het vooropstellen van zijn/haar belangen. Ten slotte moedigde minister Wouter Koolmees de sector aan om vooral niet te wachten met de voorbereidingen op de transitie en in gesprek te blijven met de toezichthouders. Wilt u de plenaire kick-off terugzien? Klik dan hier.

Na de plenaire kick-off was het tijdens DNB Listens aan de sector om in kleinere setting de zorgen en verwachtingen te uiten over de transitie. Ook werden er break outs verzorgd over het nieuwe pensioenstelsel, transitie naar een nieuw pensioenstelsel, datakwaliteit en, verzorgd door de AFM, gedragstoezicht in het nieuwe pensioenstelsel. 

De slides van de break-outs kunt u hieronder downloaden.

Break Out Transitie Naar Een Nieuw Pensioenstelsel Online Pensioenseminar 2021

909KB PDF
Download Break Out Transitie Naar Een Nieuw Pensioenstelsel Online Pensioenseminar 2021

Break Out Gedragstoezicht In Het Nieuwe Pensioenstelsel Online Pensioenseminar 2021

1MB PDF
Download Break Out Gedragstoezicht In Het Nieuwe Pensioenstelsel Online Pensioenseminar 2021

Break Out Het Nieuwe Pensioenstelsel Online Pensioenseminar 2021

1,5MB PDF
Download Break Out Het Nieuwe Pensioenstelsel Online Pensioenseminar 2021

Ontdek gerelateerde artikelen