Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Datakwaliteit prudentiële rapportages

Nieuwsbericht toezicht

DNB verzoekt beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsinstellingen en icbe’s om aan DNB te melden welke problemen worden ervaren bij het invullen van de prudentiële rapportages (FINREP en IFREP).

Gepubliceerd: 07 november 2023

Close up van een vrouw die data rapportage bekijkt

In eerdere nieuwsberichten besteedde DNB al aandacht aan de datakwaliteit van de prudentiële rapportages (FINREP en IFREP) die door beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsinstellingen en icbe’s (instellingen) worden ingediend. Uit onze controles blijkt echter dat er regelmatig fouten worden gemaakt in de prudentiële rapportages (FINREP en IFREP). Dit kan leiden tot onbetrouwbare of onvergelijkbare informatie, die ons belemmert bij het beoordelen van de financiële situatie en de risico’s van de onder toezicht staande instellingen. Daarom heeft DNB meerdere initiatieven genomen om dit te verbeteren. Zie bijvoorbeeld de consultatie van de Good practices Handreiking prudentiële rapportages voor beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsfondsen.

DNB zal kennissessies organiseren voor de rapportagebehandelaren van instellingen om in te gaan op de problemen die worden ervaren bij het invullen van de prudentiële rapportages. DNB wil daarom graag meer weten over de ervaringen en de problemen die instellingen tegenkomen bij het invullen van de prudentiële rapportages. Wij verzoeken instellingen om deze ervaringen en problemen zo concreet en gedetailleerd mogelijk te melden aan DNB.

Reageren?

U kunt reageren tot en met vrijdag 17 november 2023. Reacties kunt u sturen aan natin-bobi@dnb.nl onder vermelding van "Datakwaliteit rapportages".