Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Prudentiele aandachtspunten bij aanvragen en in het doorlopend toezicht

Nieuwsbericht toezicht

In de praktijk komt het voor dat de prudentiele wet- en regelgeving niet op een correcte wijze wordt geinterpreteerd. Daarom heeft DNB voor beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsinstellingen een factsheet gepubliceerd waarin enkele prudentiele aandachtspunten nader worden toegelicht.

Gepubliceerd: 10 juli 2023

Medewerker beleggingsonderneming- of instelling bekijkt prudentiele aandachtspunten bij aanvragen en in het doorlopend toezicht op aanvraag van DNB

Door een incorrecte interpretatie van prudentiele wet- en regelgeving, kan de verlening van een vergunning of verklaring van geen bezwaar vertraging oplopen of zelfs het verkrijgen ervan in gevaar komen. Daarnaast kan dit in het doorlopend toezicht leiden tot een overtreding van wet- en regelgeving, als gevolg waarvan DNB handhavend kan optreden. Om dergelijke kwesties zoveel mogelijk te voorkomen is een factsheet gepubliceerd waarin enkele prudentiële aandachtspunten nader worden toegelicht. DNB verwacht dat dit duidelijkheid geeft over bepaalde vereisten waaraan beleggingsondernemingen en beheerders van een beleggingsinstelling moeten voldoen.

Zie voor de presentatie deze link: Factsheet Prudentiële aandachtspunten bij aanvragen en in het doorlopend toezicht (dnb.nl). De presentatie komt binnenkort ook in het Engels beschikbaar.