Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Ons laatste nieuws direct in uw mail ontvangen? 
Dat kan met de DNB Nieuwsservice.

Meld u aan

TRANSITIENIEUWS - Consultatie concepttoezichthouderregelingen en conceptbeleidsuitingen van DNB

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 13 februari 2023

Consultatie concepttoezichthouderregelingen en conceptbeleidsuitingen van DNB

DNB heeft op 23 december jl. twee concepttoezichthouderregelingen en diverse conceptbeleidsuitingen over vijf thema’s geconsulteerd (zie hier). In deze conceptbeleidsuitingen verduidelijkt DNB hoe toezicht wordt gehouden op (de transitie naar) het nieuwe pensioenstelsel en geeft DNB antwoord op vragen die verband houden met het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenfondsen.

De conceptbeleidsuitingen over de volgende onderwerpen: overbruggingsplan, risicohouding, contract, invaren en opdrachtaanvaarding en implementatieplan en operationele voorbereidingen zijn gebaseerd op het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen (dat op dit moment in behandeling is in de Eerste Kamer) en het ontwerpbesluit Besluit Toekomst Pensioenen van 6 oktober 2022. De concepttoezichthouderregelingen en conceptbeleidsuitingen van DNB kunnen gelet hierop n.a.v. daarom nog wijzigen als gevolg van wijziging van regelgeving.

De consultatietermijn staat open tot en met 24 februari a.s. en daarop hebben inmiddels ook personen en organisaties gereageerd. DNB gaat de consultatiereacties beoordelen en waar nodig de concepttoezichthouderregelingen en conceptbeleidsuitingen aanpassen.

DNB zal de definitieve toezichthouderregelingen en beleidsuitingen medio 2023 publiceren, mits het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen is aangenomen.