Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB-Verzekeringsmiddag in teken van solide en wendbare verzekeraars

Nieuwsbericht toezicht

Op 14 november 2023 organiseerde DNB de interactieve sectorbrede bijeenkomst DNB-Verzekeringsmiddag. Samen met de sector kijkt DNB terug op een geslaagde middag. Met meer dan 270 gasten was er sprake van een hoge opkomst. De deelnemers gingen in dialoog over kansen en risico’s bij onder meer het economisch klimaat, duurzaamheid en AI.

Gepubliceerd: 17 november 2023

Verzekeringsmiddag 2023

Wendbaar en solide

Het dagthema “Een wendbare en solide verzekeringssector: scherp op kansen en risico’s” werd afgetrapt door DNB-directielid Olaf Sleijpen met de key note speech ‘Verzekeraars: veerkrachtig vangnet?’. In een gevarieerd programma was er in break-out sessies aandacht voor onderwerpen als ‘Rente & Inflatie’, ‘Risicomarge’, ‘Solide en wendbare zorgverzekeraars’, ‘Uitgestelde belastingen’, ‘Duurzaamheid en ESG’ en ‘Cyberrisico en DORA’ en er was ook volop gelegenheid om met toezichthouders het gesprek aan te gaan bij marktkraampjes, bij de koffie en de borrel. De link naar de presentaties vindt u hieronder.

AI

De verzekeringsmiddag werd afgesloten met een prikkelende sessie over de toepassing en toekomst van Artificial Intelligence voor de verzekeringssector door inspirator en tech-expert Remy Gieling (foto).

Remy Gieling

Deelnemers blijken de mix tussen inhoudelijke boodschappen en de mogelijkheid om met DNB en elkaar in gesprek te gaan, ook dit jaar weer te waarderen. We danken onze sprekers en de deelnemers voor de waardevolle feedback en kijken uit naar de volgende editie.

Breakout sessies

Breakout Zorgverzekeraars

480KB PDF
Download Breakout Zorgverzekeraars

Breakout Uitgestelde Belastingen

1,3MB PDF
Download Breakout Uitgestelde Belastingen

Breakout Risicomarge

509KB PDF
Download Breakout Risicomarge

Breakout Rente en Inflatie

391KB PDF
Download Breakout Rente en Inflatie

Breakout Duurzaamheid en ESG

1,4MB PDF
Download Breakout Duurzaamheid en ESG

Breakout cyberrisico en DORA

1,4MB PDF
Download Breakout cyberrisico en DORA

Ontdek gerelateerde artikelen