Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Betaalinstellingen: Grensoverschrijdende dienstverlening

Een betaalinstelling kan vanuit Nederland haar diensten aanbieden in een andere lidstaat zonder de aanwezigheid van een reële vestiging. Dit wordt grensoverschrijdende dienstverlening ofwel cross-border services genoemd. Een kennisgeving aan DNB van het voornemen van een betaalinstelling om grensoverschrijdend diensten te verlenen, moet voldoen aan de eisen van artikel 42a sub a Besluit Markttoegang financiële ondernemingen en wordt gedaan aan de hand van het notificatieformulier.

Gepubliceerd: 27 november 2012

Bekijk eerdere versies in het archief

Ten behoeve van de informatie verstrekking aan DNB met betrekking tot de notificatieprocedure is een Q&A opgesteld. Nadat DNB met de instelling gecommuniceerd heeft, dat de notificatie is verzonden aan de host-toezichthouder, kan een betaalinstelling beginnen met het aanbieden van diensten in de ontvangende lidstaat. De betaalinstelling hoeft dus niet te wachten totdat de notificatieprocedure is afgerond door middel van de inschrijving in de registers.

DNB kan te allen tijde een betaalinstelling verzoeken om nadere gegevens en/of een toelichting op de verstrekte gegevens te verstrekken.

Notificatieverzoeken en specifieke vragen met betrekking tot notificaties kunt u mailen naar infobetaalinstelling@dnb.nl.

Download

Ontdek gerelateerde artikelen