Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Uw geld op rekeningen bij Nederlandse banken wordt wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. In dit register vindt u de lijst met Nederlandse banken en de verschillende merknamen waaronder deze banken actief zijn.

Wat is de Nederlandse Depositogarantie?

De Nederlandse Depositogarantie beschermt het geld op rekeningen bij Nederlandse banken. Deze automatische bescherming is van 1 cent tot EUR 100.000 en geldt per persoon, per bank. Mocht een bank failliet gaan, dan zorgt DNB ervoor dat u uw geld terugkrijgt. Lees meer over de Nederlandse Depositogarantie.

Wat vindt u in het register?

Het register toont onder ‘statutaire naam’/’handelsnaam’ de lijst met Nederlandse banken die worden beschermd door de Nederlandse Depositogarantie en de verschillende merknamen waaronder ze actief zijn. Veel banken zijn actief onder één naam, maar er zijn ook banken met meerdere merknamen (handelsnamen). Het maximale bedrag van EUR 100.000 geldt per persoon, per bank. Het geld op al uw rekeningen bij de verschillende merknamen van een bank moet daarom bij elkaar opgeteld worden. Over dit totaalbedrag bent u tot EUR 100.000 per persoon beschermd. Lees meer over de bescherming per bank en bekijk de rekenvoorbeelden.

Het register wordt elke werkdag om 6.00 uur geüpdatet.

Buitenlandse banken staan niet in het register

Staat uw bank niet in het register Nederlandse Depositogarantie? Dan wordt uw geld op rekeningen bij deze bank niet beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Dit komt omdat deze buitenlandse bank in Nederland actief is via een bijkantoor of directe dienstverlening. Banken uit landen in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen nemen deel aan de depositogarantie van dat land. Ook in deze gevallen heeft uw geld een bescherming die vergelijkbaar is met de Nederlandse depositogarantie. Uw bank heeft in dat geval informatie beschikbaar over de buitenlandse depositogarantie waar uw bank aan deelneemt. Lees meer over de bescherming bij buitenlandse banken actief in Nederland.

Hoe zoekt u in het register?

In het eerste veld hoeft u geen keuze te maken. Type in het tweede veld de naam van een bank of een deel van de naam. Dat kan de statutaire naam zijn of de merknaam (handelsnaam). Klik dan op ‘Zoeken’. U kunt dit veld ook leeg laten voor de volledige lijst. Wanneer u op een zoekresultaat klikt, komt u op een detailpagina met meer informatie over de bank.