Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Deze pagina is in de eerste plaats van belang voor TARGET2-deelnemers die via DNB toegang hebben tot het TARGET2-systeem.

Consolidatieproject TARGET: wat houdt dat in?

Het Eurosysteem is een project gestart om de TARGET2- en T2S-systemen samen te voegen, zowel technisch als functioneel. TARGET2 wordt vervangen. Een nieuw real-time bruto-vereveningssysteem (real-time gross settlement – RTGS), en het liquiditeitsbeheer van alle TARGET-diensten wordt geoptimaliseerd. Daarmee wordt aan de veranderende eisen van de markt tegemoetgekomen. DNB is als centrale bank verantwoordelijk voor het openen en beheren van rekeningen in het TARGET-NL-segment van het TARGET2-systeem.

 

Credit and Liquidity Management - CLM

Waarom deze pagina?

Het Eurosysteem bestaat uit de ECB en de centrale banken van de landen met de euro als nationale munteenheid. De consolidatie van TARGET2 en T2S is een project van het Eurosysteem. Dat betekent dat ook DNB als centrale bank hierin een rol speelt. De meeste informatie over het consolidatieproject wordt gepubliceerd op de website van de ECB. Denk bijvoorbeeld aan de functionele gebruikersspecificaties (User Defined Functional Specifications – UDFS) en de mijlpalenplanning van het project. Op de website van specifiek door ons verstrekte informatie, of waarom is gevraagd door gebruikers die via DNB toegang hebben tot hun TARGET2-rekening.

Informatie op www.ecb.europa.eu

Consolidatieproject TARGET op de website van de ECB:

Tijdens de projectfase wordt relevante Engelstalige informatie over het consolidatieproject gepubliceerd of gelinkt via deze pagina.

Meer informatie

Netwerkdiensten

De servicecontracten voor netwerkdiensten zijn via een aanbestedingsprocedure van het Eurosysteem gegund aan de network service providers (NSP's) SWIFT en Sia-Colt. Beide NSP’s zijn gebonden aan maximumprijzen en bieden diensten voor kleinschalige toegang. U kunt zelf een keuze maken voor een van deze twee NSP's. Het Eurosysteem speelt in dit proces verder geen rol.

Gereedheidsrapportage

In verband met de omvang van het consolidatieproject legt het Eurosysteem alle rekeninghouders een gereedheidsrapportageverplichting op, met verplicht gebruik van de ISO20022-berichtgevingsstandaard. De resultaten van de gereedheidsrapportage worden gepubliceerd op de website van de ECB.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze Servicedesk voor TARGET-diensten.

Contactgegevens

Servicedesk TARGET2/T2S
+ 31 20 524 3564
Target2@dnb.nl

De Nederlandsche Bank NV.
Afdeling Betalingsverkeer & Onderpandservices
Sectie Betaaldiensten

T2-T2S Consolidation overview

2,5MB PDF
Download

T2-T2S Consolidation CRDM

1,9MB PDF
Download

T2-T2S Consolidation CLM

1,9MB PDF
Download

T2-T2S Consolidation RTGS

2MB PDF
Download

Readiness checklist TARGET2-T2S Consolidation per Focus Area

122KB PDF
Download

Consolidation: Frequently asked questions

50KB PDF
Download

Introduction to the Consolidation project

47KB PDF
Download

Documentation overview

51KB PDF
Download

T2T2S Consolidation info session

1,9MB PDF
Download