Nieuw sanctiemeldformat per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 lanceert DNB een nieuw sanctiemeldformat en kunnen instellingen hun sanctiemeldingen via het Digitaal Loket Toezicht indienen.
Lees meerU gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:
Als u een vergunning aanvraagt bij De Nederlandsche Bank (DNB) is het goed om rekening te houden met de doorlooptijden. De tijd tussen het indienen van de aanvraag en het moment dat u van DNB een besluit ontvangt, verschilt per aanvraag.
De wettelijke beslistermijn voor een vergunningaanvraag voor een elektronischgeldinstelling bedraagt drie maanden.
De praktijk leert dat het totale proces van een vergunningaanvraag doorgaans langer duurt dan deze drie maanden. Dit komt doordat de beslistermijn pas gaat lopen als de vergunningaanvraag volledig is. Bovendien kan de termijn, als deze al loopt, worden opgeschort door DNB als blijkt dat bij uw aanvraag informatie ontbreekt of uw aanvraag aanvullende vragen oproept. DNB verzoekt u dan om deze informatie. De beslistermijn gaat weer lopen vanaf het moment van ontvangst van de informatie. Als de aanvraag niet of onvoldoende is aangevuld, kan DNB binnen vier weken besluiten de aanvraag buiten behandeling te stellen.
De kwaliteit en volledigheid van uw aanvraag en de aangeleverde aanvullende informatie zijn dus van grote invloed op de totale duur van de behandeling van uw aanvraag. Maken onvoorziene omstandigheden het onmogelijk om binnen de gestelde termijn te beslissen, dan stelt DNB u daarvan op de hoogte. In het algemeen geldt hoe hoger de kwaliteit van de ingediende aanvraag (zowel qua inhoud als qua volledigheid), hoe korter de doorlooptijd.
Als u een aanvraag overweegt, kunt u contact opnemen met het Expertisecentrum Markttoegang om uw aanvraag aan te kondigen en navraag te doen naar de te verwachten doorlooptijd.
Sector(en)
Per 1 juli 2022 lanceert DNB een nieuw sanctiemeldformat en kunnen instellingen hun sanctiemeldingen via het Digitaal Loket Toezicht indienen.
Lees meerSinds begin dit jaar kunt u kiezen of u onze toezichtnieuwsbrieven direct, wekelijks of maandelijks krijgt. Veel abonnees kozen er inmiddels voor om onze directe nieuwsservice te gebruiken.
Lees meerMet ingang van 30 juni 2022 hoeven betaaldienstverleners niet langer fraudestatistieken aan te leveren op basis van de PSD2-Richtlijn. Deze statistieken worden voortaan gecombineerd in één uitvraag met de fraudestatistieken op basis van de “Payments Regulation”.
Lees meer