Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Nieuw in het Digitaal Loket Toezicht

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 18 oktober 2021

Gegevens invullen op een laptop

In het Digitaal Loket Toezicht zijn voor verzekeraars nu ook de aanvragen voor ontheffing en instemming te vinden en een Engelstalige versie van het aanvraagformulier tweede echelon.

Ontheffing of instemming voor verzekeraars

In bepaalde gevallen mogen of moeten verzekeraars op grond van wet- en regelgeving bij DNB ontheffing of instemming aanvragen. DNB heeft het aanvragen van ontheffingen en instemmingen voor verzekeraars ondergebracht in het Digitaal Loket Toezicht (DLT).

Wilt u als verzekeraar ontheffing of instemming aanvragen? In het DLT vindt u het formulier “Ontheffing of Instemming voor verzekeraars". Daarin vult u de gegevens van uw instelling in en selecteert u vervolgens de aanvraag die u wilt doen: 

Let op: voordat u een aanvraag indient, vragen wij u om contact op te nemen met uw toezichthouder.

In DLT staan ook formulieren voor het aanvragen van bijvoorbeeld portefeuilleoverdracht of uitgaande notificaties. Een overzicht van de aanvragen die u via DLT kunt indienen vindt u hier: Overzicht van aanvragen via DLT. Staat het formulier dat u nodig heeft niet in DLT? Dan kunt u dat nog per post indienen.

Engelstalige versie aanvraagformulier tweede echelon

Sinds 1 oktober is er een Engelstalige versie van het aanvraagformulier tweede echelon in het Digitaal Loket Toezicht beschikbaar. Dit formulier is te vinden onder de titel ‘Application form for initial assessment of second-tier senior officers’.

Ontdek gerelateerde artikelen