Seminar Trust: inschrijving geopend
Op 16 juni 2022 organiseert DNB een seminar voor trustkantoren. DNB gaat graag met u in gesprek over de ontwikkelingen in de sector.
Lees meerU gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:
De wettelijke beslistermijn voor een vergunningaanvraag voor een trustkantoor bedraagt dertien weken. De beslistermijn gaat lopen als De Nederlandsche Bank (DNB) de vergunningaanvraag heeft ontvangen.
Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij deze in behandeling. Op dit moment start de beslistermijn van dertien weken. We gaan eerst na of u het aanvraagformulier volledig heeft ingevuld en de bijbehorende bijlagen heeft meegestuurd. Als dit niet het geval is, krijgt u de gelegenheid om binnen een bepaalde termijn uw aanvraag aan te vullen. De beslistermijn wordt gedurende die termijn opgeschort. Zie ook: Duur vergunningaanvraag
Tijdens de vergunningaanvraag worden verschillende stappen doorlopen. Zo vragen wij u na een eerste dossiercheck u mogelijk om aanvullende informatie te verstrekken, kunnen we met u in gesprek gaan en worden de beleidsbepalers getoetst. De (mogelijke) stappen hebben we voor u in beeld gebracht. DNB heeft een animatie ontwikkeld over de praktische gang van zaken rondom vergunningaanvragen.
De kwaliteit en volledigheid van uw aanvraag en de aangeleverde aanvullende informatie zijn van grote invloed op de totale duur van de behandeling van uw aanvraag. Zijn deze niet voldoende? Dan kan het gebeuren dat het langer dan dertien weken duurt voordat u ons besluit ontvangt.
Voor een soepele behandeling van uw aanvraag hebben we een aantal succesfactoren voor u op een rij gezet. Meer tips en suggesties die wij in dit overzicht kunnen meenemen, ontvangen wij graag van u.
Sector(en)
Op 16 juni 2022 organiseert DNB een seminar voor trustkantoren. DNB gaat graag met u in gesprek over de ontwikkelingen in de sector.
Lees meerOp 3 mei is de nieuwe beleidsregel ‘Handhavingsbeleid DNB voor tijdige indiening van toezichtrapportages’ in werking getreden.
Lees meerOp 1 mei 2022 treedt de Wet open overheid (Woo) in werking. De Woo heeft als doel overheden en semi-overheden transparanter te maken. Iedereen kan een Woo-verzoek indienen om publieke informatie te verkrijgen. Met de Woo komt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) te vervallen.
Lees meer