Nieuw sanctiemeldformat per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 lanceert DNB een nieuw sanctiemeldformat en kunnen instellingen hun sanctiemeldingen via het Digitaal Loket Toezicht indienen.
Lees meerU gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:
Voordat een buitenlandse betaaldienstverlener in Nederland gebruik kan maken van haar ‘Europees paspoort’, moet zij eerst de notificatieprocedure via de toezichthouder in de lidstaat van herkomst doorlopen. Deze stuurt de notificatie door naar De Nederlandsche Bank (DNB).
De buitenlandse betaaldienstverlener dient zich vervolgens aan de Nederlandse wet- en regelgeving te houden. Onder lidstaat wordt verstaan de EER landen. Dat zijn landen van de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.
Een betaaldienstverlener met zetel in een andere lidstaat kan overgaan tot het verrichten van haar werkzaamheden vanuit een in Nederland gelegen bijkantoor of door tussenkomst van een in Nederland werkzaam zijnde betaaldienstagent. Ook kan zo’n betaaldienstverlener overgaan tot het verrichten van diensten naar Nederland. In al deze gevallen heeft de betaaldienstverlener een vergunning nodig die is verleend door de toezichthoudende instantie van die lidstaat.
Sector(en)
Per 1 juli 2022 lanceert DNB een nieuw sanctiemeldformat en kunnen instellingen hun sanctiemeldingen via het Digitaal Loket Toezicht indienen.
Lees meerSinds begin dit jaar kunt u kiezen of u onze toezichtnieuwsbrieven direct, wekelijks of maandelijks krijgt. Veel abonnees kozen er inmiddels voor om onze directe nieuwsservice te gebruiken.
Lees meerMet ingang van 30 juni 2022 hoeven betaaldienstverleners niet langer fraudestatistieken aan te leveren op basis van de PSD2-Richtlijn. Deze statistieken worden voortaan gecombineerd in één uitvraag met de fraudestatistieken op basis van de “Payments Regulation”.
Lees meer