Nieuw sanctiemeldformat per 1 juli 2022
Per 1 juli 2022 lanceert DNB een nieuw sanctiemeldformat en kunnen instellingen hun sanctiemeldingen via het Digitaal Loket Toezicht indienen.
Lees meerU gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:
Een betaaldienstverlener is een onderneming die zijn bedrijf maakt van het verlenen van betaaldiensten. Deze definitie volgt uit artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Hierbij gaat het om diensten die worden verleend aan de betaler (consument) en/of de betalingsdienstgebruiker (winkelier). De betaaldienstverlener vervult daarbij een intermediaire rol.
Om vast te stellen of een onderneming gekwalificeerd kan worden als betaaldienstverlener zijn de volgende afwegingen van belang:
Er zijn drie categorieën betaaldienstverleners:
Vrijgestelde betaaldienstverleners en uitgezonderde banken en elektronischgeldinstellingen hebben geen (aparte) vergunning van DNB nodig. De overige betaaldienstverleners wel. Wanneer een betaaldienstverlener voor de uitoefening van zijn bedrijf beschikt over een door DNB verleende vergunning, wordt deze onderneming een betaalinstelling genoemd. Het betreft dus instellingen waarop de vergunningplicht van artikel 2:3a van de Wet op het financieel toezicht (Wft) van toepassing is.
Sector(en)
Per 1 juli 2022 lanceert DNB een nieuw sanctiemeldformat en kunnen instellingen hun sanctiemeldingen via het Digitaal Loket Toezicht indienen.
Lees meerSinds begin dit jaar kunt u kiezen of u onze toezichtnieuwsbrieven direct, wekelijks of maandelijks krijgt. Veel abonnees kozen er inmiddels voor om onze directe nieuwsservice te gebruiken.
Lees meerMet ingang van 30 juni 2022 hoeven betaaldienstverleners niet langer fraudestatistieken aan te leveren op basis van de PSD2-Richtlijn. Deze statistieken worden voortaan gecombineerd in één uitvraag met de fraudestatistieken op basis van de “Payments Regulation”.
Lees meer